Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Finále EURA nebude mať žiadneho favorita

.peter Bálik .názory

Vo finále EURA sa stretnú samozrejmí Angličania s dokonalými Talianmi. Všetko je otvorené, vyhrať môže každý.

Peter Bálik

takmer všetci sa zhodneme, že do finále EURA postúpili tí najlepší. Taliani aj Angličania toho počas majstrovstiev ukázali najviac, ale nemuselo tomu tak byť. Semifinálové zápasy boli vyrovnané takmer až do posledných minút, v oboch sa predlžovalo a raz sa kopali aj penalty, kde nejde len o formu či taktiku, ale aj o obyčajné šťastie.

Španieli proti Talianom neboli horším tímom, dokonca mali aj viac z hry a boli miesta, kedy Bonnuci a Chiellini nevedeli, kde im hlava stojí a kopili chyby, ktoré inak v menej vypätých zápasoch takmer nerobia. Španielsky tím mal jedinú smolu v tom, že mu chýbajú osobnosti, ktoré by vedeli rozhodovať zápasy. Kým ešte pred niekoľkými rokmi vedel vyprodukovať dve silné jedenástky, nabité skvelým hráčmi typu Xavi alebo Iniesta, teraz mu citeľne chýbajú. Kedysi by sa Morata dostal tak maximálne do „béčka“, teraz bol z neho hlavný útočník. Svoje miesto si zastal, na turnaji dal tri góly, no mohol dať oveľa viac. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite