Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo vlastne Chelsea vyhrala Ligu majstrov?

.peter Bálik .názory

Manchesterský taktický stroj narazil na odhodlanú Chelsea. Mužstvo z Londýna vymazalo svojho súpera do takej miery, že City pôsobili v sobotu v Porte dojmom, že ani nechcú vyhrať.

Peter Bálik

tento ročník Ligy majstrov bol v niečom úplne bláznivý. Určite za to sčasti mohol aj covid-19 bez divákov v hľadisku, s prísnymi hygienickými opatreniami a problémami so súpiskami, ktoré zamávali s postupovými pavúkmi, ale, prosím vás, vysvetlite mi, prečo víťazom sa stala práve Chelsea Londýn, keď favoritmi na najprestížnejšiu trofej boli napríklad Bayern Mníchov, Paríž Saint-Germain alebo Real Madrid?! 

Nechcem vôbec uraziť fanúšikov The Blues, no tento klub sa ešte v zime potácal niekde uprostred tabuľky anglickej ligy a nedávno sa len tesne kvalifikoval do Ligy majstrov. Ešte v lete minulého roka si klub z východného Londýna predstavoval svoju budúcnosť trochu inak. Novým trénerom sa vtedy stal Frank Lampard, ikona Chelsea a možno najlepší hráč v jej histórii. Mal to byť on, ktorý naštartuje novú éru. Máloktorý klub nakupoval tak veľa ako práve The Blues, ktorí doviedli novú krv v podobe Wernera, Havertza a Pulisica, no tím sa po sľubnom štarte začal prepadávať tabuľkou smerom nadol a na jeho hru sa nedalo pozerať. Lampard skúšal všetko možné, miešal zostavou, opory nechal sedieť, no tento muž, ktorý sa na ihrisku preslávil aj svojou nezlomnosťou, musel v zime nakoniec odísť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite