Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Správa o stave krajiny

.štefan Hríb .názory .editoriál

Stretnutie vedenia štátu na pôde tajnej služby, hysterické reakcie Smeru a Hlasu, ale aj agresívne vystúpenie ministra financií proti návrhom SaS na pôde parlamentu ukázali, kde sa Slovensko nachádza.

Štefan Hríb

motívom stretnutia najvyšších funkcií štátu v zabezpečenej miestnosti SIS nebola ich snaha manipulovať vyšetrovanie opozičných nominantov, ako kričí Smer a Hlas. To by tam nesmela byť Zuzana Čaputová, ktorej osobná história je históriou zápasu o právny štát. Až tak sa ľudia nemenia. Navyše, prítomné boli viaceré už dlhšie znepriatelené strany – napríklad generálny a špeciálny prokurátor alebo šéf SIS a šéf vnútra či polície – takže predpokladať ich spoločný tajný postup voči komukoľvek je vylúčené. Iniciačným momentom stretnutia bola, naopak, snaha dať k jednému stolu tajnú službu, policajné orgány a prokuratúru, ktoré dlhodobo vysielali smerom k najvyšším orgánom štátu protichodné signály, s cieľom vyjasniť pred všetkými situáciu a nájsť aspoň elementárnu pravdu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite