Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hosana novej vláde?

.marína Gálisová .názory

Kým čakáme na novú vládu, povedzme si, čo od nej očakávame. Najskôr, čo sa od nej očakáva tak akosi všeobecne – aké nádeje si s ňou vraj máme spájať.

Marína Gálisová

vraj to má byť vláda, ktorá nás vzdiali od dvoch opačných extrémnych pólov. Na jednej strane od pólu sporov medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom. Tak sa to často interpretuje. Na druhej strane nás má tento prerobený kabinet vzdialiť od hrozby predčasných volieb, čiže od návratu Fica, Pellegriniho a podobných hrozieb. Aj toto je dosť rozšírená interpretácia.

Vraj to má byť vláda akosi stredová, nekonfliktná, bez ničivých škriepok vo svojom vnútri a bez rovnako ničivých výpadov smerom k verejnosti. Vláda, ktorej líder bude schopný komunikovať s občanmi ako dospelý a duševne vyrovnaný človek s dospelými a duševne vyrovnanými ľuďmi.

Vlastne sú to dosť ospravedlniteľné očakávania. Po mesiacoch, keď sme boli svedkami neskutočných výstupov Igora Matoviča smerom k politickým partnerom, ale aj smerom k  občanom, si spoločnosť veľmi potrebuje vydýchnuť. A tak dúfame, že nastane úľava.

Môže nastať? To závisí od pár vecí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite