Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vraj Sulík, lebo Sulík, jednoducho za všetko môže Sulík

.eugen Korda .názory

Igorovi Matovičovi sa podaril „husársky kúsok“. Za 12 mesiacov znefunkčnil svoju vlastnú vládu. Odišla z nej už skoro polovica ministrov, umŕtvil parlament a na koňa vysadil Pellegriniho s Ficom. Čo má s tým Richard Sulík?

Eugen Korda

predsedovia Hlasu a Smeru s jednotným podnázvom „sociálna demokracia“  netrpezlivo čakajú na to, keď sa po predčasných voľbách znovu dostanú k moci a dnešným vládcom uštedria odvetný úder. To je dnes už úplne jasné. 

Treba tiež jasne povedať, že im primárne nejde o nápravu spravovania vecí verejných, ale len a len o uchopenie moci. To, ako s ňou naložia, je jednoduché predstaviť si. Stačí si spomenúť na mafiánsky štát, ktorý tu vybudovali a doviedli ho skoro k dokonalosti. Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že za rozpadom vlády je hlavne spor Matoviča so Sulíkom, tak to nie celkom určite  tak. Veď nie Sulík, ale strana Za Ľudí ako prvá žiadala demisiu neschopného ministra zdravotníctva a žiadala to celkom oprávnene. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite