Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Koniec predsedu vlády

.štefan Hríb .názory .editoriál

Bude to trvať možno len dni a možno až mesiace. Ale spôsob, akým vládne predseda vlády, je už natoľko odhalený, neznesiteľný a všetkých urážajúci, že jeho dlhodobé pokračovanie vo funkcii nie je možné. A to je dobrá správa.

Štefan Hríb

v situácii všeobecnej zloby je na úvod potrebné povedať toto: Igor Matovič nie je Fico ani Mečiar, a hoci už svojím hrubým pôsobením ešte v opozícii všeličo dobré zničil, má podiel na porážke mafiánskeho štátu, a za to mu patrí poďakovanie.

Iná vec je, ako naložil so svojím volebným víťazstvom. Vedel, že sa nehodí na funkciu premiéra, ale vzal ju. Vedel, že jeho hnutie nemá dostatok kvalitných ľudí, ale obsadil nimi kľúčové pozície štátu až po úroveň okresov. Vedel, že v boji s pandémiou sa nemá riadiť svojimi nápadmi, ale poznatkami vedcov, no neurobil to. Vedel, že v koaličnej vláde musí hľadať dohodu, no hľadal konflikty. Vedel, že v čase pandemickej krízy musí v spoločnosti budovať dôveru, no vybudoval skôr nenávisť.

Dnešná situácia predsedu vlády je teda očakávaným výsledkom. Igor Matovič stratil dôveru koaličných partnerov, vedcov, médií, samospráv, zdravotníkov, univerzít a už aj väčšiny svojich voličov. To je neudržateľná situácia, akokoľvek to časť katolíckych konzervatívcov a s nimi  minister Naď nechcú vidieť. Éra Igora Matoviča sa končí a čím skôr sa to stane, tým lepšie pre súčasnú koalíciu, a teda aj pre kľúčový boj s mafiánskym štátom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite