Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Zrada Slovenska

.štefan Hríb .názory

Ten pohľad bol ako vystrihnutý spred roka 1989 - predseda vlády, jeho ochočený minister a ešte predklonený vedec, a za nimi starostlivo naaranžované veľké ruské krabice s nápisom Sputnik V. Sme ešte členmi EÚ, alebo sme už satelit Moskvy?

Štefan Hríb

na Slovensko chodí viacero západných vakcín, ale žiadna nedostala od predsedu vlády také ponížené PR, ako ruský Sputnik. Prečo?

EÚ, ktorej sme členmi, má úrad na kontrolu liečiv. Rusko mu však svoju vakcínu nepredložilo na kontrolu a schválenie, takže je neschválená. Aj Slovensko má svoj úrad na kontrolu liečív, jeho šéfka neodporučila Sputnik, takže nemá povolenie. No predseda vlády napriek tomu Sputnik ľuďom doslova vnucuje. Prečo?

Slovensko má ministerstvo zdravotníctva, ktoré má okrem iného dohliadať na bezpečnú liečbu. Minister má právomoc schvaľovať výnimky, no na ich vydávanie má používať všetko možné, len nie odvahu. Použiť odvahu doslova nesmie, pretože zdravie obyvateľstva nie je jeho majetkom ani priestorom na experimenty. A predsa vidíme, že minister použil práve odvahu. Prečo?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite