Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Petra Bálika: Pohŕdanie ľuďmi, čo skutočne niečo vedia, je medzi nami stále

.peter Bálik .názory .týždeň

Keď si spomeniem na Matovičov výrok o „múdrosráčoch“, čiže vedcoch, ktorí ho varovali pred plošnými testovaniami a Sputnikom, tak mi vychádza, že pohŕdanie ľuďmi, čo skutočne niečo vedia, je medzi nami stále.

Peter Bálik

o intelektuáloch a múdrosráčoch

Spomínam si na časy, muselo to byť niekedy na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, keď slovo „intelektuál“ bola v podstate nadávka. Používali sme ho aj my v partii, keď sme si robili žarty z nejakého nešťastníka, že trepol nejakú blbosť. Dnes viem, že táto akože nadávka vychádzala zo socialistických čias, keď komunisti radi posielali elity do lágrov a do jáchymovských baní. A keď si spomeniem na Matovičov výrok o „múdrosráčoch“, čiže vedcoch, ktorí ho varovali pred plošnými testovaniami a Sputnikom, tak mi vychádza, že pohŕdanie ľuďmi, čo skutočne niečo vedia, je medzi nami stále. A opäť stojí životy. Nie je náhoda, že vychádza z úst ľudí, ktorí kedysi pajcovali svoje diplomovky. Po korupcii to bude ďalšia vec, ktorú musí táto spoločnosť napraviť.

matovičov fackovací panák

Sulíka mi je ľúto. Za to, čo prežil celý rok pod taktovkou Igora Matoviča, ktorý ho najprv pred celým Slovenskom ponižoval ako malého chlapca a nakoniec ho obvinil, že je zodpovedný za štyritisíc mŕtvych. Sulík sa správal na svoje pomery veľmi submisívne, miestami až hrdinsky a na premiérove výroky nereagoval, keďže nechcel byť tým, kto opäť rozbije vládu ako v časoch Ivety Radičovej.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite