Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Šimečka z Progresívneho Slovenska: Progresívna podpora tradičným stranám

.michal Šimečka .názory .neparlamentná alternatíva

Verejnosť často volá po generačnej obmene v politike, no vymeniť všetkých skúsených a ostrieľaných matadorov za politických novicov nie je správna cesta. Potvrdzuje to aj súčasné zloženie parlamentu a vlády. Obe kľúčové zložky slovenského parlamentarizmu robia školácke chyby, ktoré okrem iného pramenia v ich politickej neskúsenosti.

patrím skôr k mladším politikom. Aj Progresívne Slovensko je relatívne mladé hnutie, založili sme ho na prelome rokov 2017/2018. Ani na sekundu však nepochybujem, že tradičné strany a dlhoroční harcovníci majú v demokracii dôležitú rolu.

Dôvodov je hneď niekoľko. Politika má byť súťažou ideí, hodnôt a záujmov. Nie povrchnou reality šou pár jednotlivcov, ktorých nálady sa menia rýchlejšie ako aprílové počasie. Sú to politické strany a hnutia, ktoré majú za úlohu zmysluplne artikulovať tieto myšlienky, ponúknuť ich do politickej súťaže, a potom konzistentne reprezentovať záujmy voličov.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite