Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Filipa Vačka: Matovič a spoločnosť

.filip Vačko .názory ..týždeň

Považujem sa za trpezlivého človeka. Keď po nástupe súčasnej vlády mnohí varovali pred Matovičovými excesmi, považoval som to za hystériu. No bolo pre mňa čoraz znepokojivejšie, keď sa tieto obavy stávali realitou. Ticho som trpel pandemické opatrenia, ktoré mi nedávali zmysel. No ako sa hovorí, vždy existuje istá palička, pardon, kvapka, ktorá sa stane poslednou a preleje pohár. Po ďalšom nekonečnom výtere z nosa som si raz povedal – nastal čas, aby som Matoviča skritizoval aj ja. Tak som mu napísal otvorený list.

Filip Vačko

dal som si pozor, aby som ho žiadnym spôsobom nezhadzoval a neočierňoval. No komentáre bežných ľudí pod zverejneným listom ma definitívne presvedčili, že písať čokoľvek Matovičovi je zbytočné. Ľudia už agresiu vidia aj tam, kde nie je ani náznak hnevu. Buď pôjdeš každý deň na antigénové testovanie, alebo pôjdeš kopať hroby. Chaos v hlave Matoviča dokonale zrkadlí chaos naprieč spoločnosťou. Kto s tým začal prvý? To je v tejto situácii jedna z najmenej podstatných otázok. 

matovič a blížni

Zdalo sa mi, že som si prestal rozumieť so svojimi blízkymi. Cítil som z ich strany tlak a pociťoval čoraz väčšie odcudzenie. Vždy som mal pocit, že stojíme na jednej strane a zrazu som sa nestíhal čudovať, ako sa naše názory vzdialili. Tak som si od nich dal na nejaký čas odstup, aby som si oddýchol a načerpal sily vysvetliť im, čo ma trápi. No následne, čím viac som vysvetľoval, tým viac som sa nestíhal čudovať. Zdanlivé konflikty sa totiž každým slovom rozplývali. Vznikli len v mojej hlave. Ako je to možné?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite