Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mladý človek unavený z plošného testovania píše otvorený list Igorovi Matovičovi

.filip Vačko .názory

Vážený pán premiér, už ma nebaví chodiť na plošné testovania. A pritom patrím medzi ľudí, ktorí sa od začiatku pandémie snažili správať tak, aby pomohli znížiť šírenie nákazy na minimum. Nechce sa mi už o žiadnych testovaniach ani len počúvať. Nechcem počúvať už ani o výsledkoch nekonečných vládnych rokovaní, ktoré nikam nevedú. A ak i vedú, tak len k hľadaniu nových nepriateľov a vinníkov.

Filip Vačko

napriek tomu si myslím, že chápem váš zjavný vnútorný nepokoj. Na jednej strane už neviete ako ďalej, obzvlášť, keď občas máte dojem, že aj niektorí vaši koaliční partneri neťahajú za jeden povraz, prípadne, že sa vaše snahy snažia sabotovať. Na druhej strane však cítite záväzok voči svojim voličom, ktorí vám dali extrémne silný mandát. A mandát je záväzok a dôvera, ktoré nechcete sklamať. 

Áno, je pravda, že spomedzi všetkých parlamentných zoskupení OĽaNO získalo najväčší počet hlasov. No voličov ste pravdepodobne neupútali tým, že vás chceli vidieť ako hlavného riaditeľa Slovenska. Chceli vás vidieť ako hlavného šaša, ktorý sa bude vysmievať všetkým hlavným riaditeľom, ktorým chýba zážitok obyčajného človeka, a preto štát riadia zle. S tým šašom to nemyslím posmešne. Práve naopak. Váš prístup - výsmech arogancii predošlej moci - dokázal zmobilizovať pre spoločný a správny cieľ, čiže porážku tohto zla a arogancie, toľko ľudí, ako prístup máloktorého človeka v novodobej histórii našej krajiny. 

Vážený pán premiér. Ak si toto neuvedomíte - alebo svoje pocity neodkomunikujete pochopiteľnejším spôsobom (nie, tisícprvá varianta prvých tisíc pokusov pravdepodobne ešte stále fungovať nebude), tak ešte viac ľudí nadobudne presvedčenie, že akokoľvek bol prístup minulých vlád arogantný, zrejme bol stále menej arogantný ako prístup, ktorý máte Vy teraz. 

Je úplne jedno aká je realita a je úplne jedno, ako to cítite vy. Dôležité je to, ako to vnímajú iní ľudia. Práve oni a nie vy, pán premiér, budú rozhodovať o tom, či sa raz na Slovensko vrátia vlády Smeru I či Smeru II alebo dokonca nahnevaných extrémistov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite