Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Michala Oláha: Očkovanie, ďalšie protesty v Poľsku a boj našich vysokých škôl o nezávislosť

.michal Oláh .názory .týždeň

Očkovanie u nás stále viazne. V Poľsku išli do ulíc protestovať tisíce odporcov novoprijatého zákona. Vysoké školy apelujú na rezortné ministerstvo, aby viedlo otvorený dialóg o pripravovaných zmenách, čo implicitne znamená, že s nimi zodpovedný rezort dialóg nevedie. Smutné.

Michal Oláh

očkovacie peripetie

Odkedy nám krátko pred Vianocami EMA odporučila udelenie podmienečnej registrácie pre prvú vakcínu na prevenciu ochorenia covid-19 od spoločnosti Pfizer-BionNTech a 26. decembra prišli jej prvé dávky na Slovensko, pocítili sme konečne nádej na vykúpenie z marazmu pandémie. Odvtedy čelíme viacerým problémom – od prednostného očkovania mimo poradia vytýčenej stratégie cez preťažený formulár a telefónnu linku na prihlasovanie sa po nedostatok voľných miest a stále nezriadený počet sľúbených očkovacích centier. 

Očkovanie u nás stále viazne –  z 350-tisíc slovenských seniorov nad 75 rokov, pre ktorých sa pred pár dňami otvorila registrácia, sa minulý týždeň dokázalo zaregistrovať len necelých 13-tisíc. Ďalším problémom sú dodávky vakcín pre EÚ.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite