Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kolejáková z KDH o zvládaní pandémie: Od apríla sme nepohli rozumom. Prečo?

.monika Kolejáková .názory .neparlamentná alternatíva

Sme za prvou ťažkou tretinou covidovej zimy. Pred nami sú ešte dve a ťažšie. Štát je bez vízie a bez plánu. A ďalší rok sa to zopakuje.

áno, nič viac ako testovanie, trasovanie, izolácia pozitívnych, ich priamych kontaktov a očkovanie nemáme. Ale to nikto. Ani Nemci, ani Američania a ani Rusi. Ale je rozdiel, kedy, kde, s kým a ako sa tieto štyri veci robia. Rozhoduje sa. Rýchlo, triezvo, účelne. A realizuje sa. Krok za krokom, dôsledne, racionálne. Pravdivo. Keď to štát nevie, najme si ľudí, ktorí to vedia. A zaplatí ich. Nie je priestor na hystériu ani snívanie. A čas v tomto prípade znamená život. Stovky.  

 Každý, kto zdravotníctvu skutočne rozumie, vedel, že limitom bude personál a manažment tisícok „drobností“ – rozvody kyslíka koncipované na jeho dostatočný tlak, dostatok kvalitných ventilátorov s vychytanými chybami, množstvo dobrovoľníkov na sanitárne práce, dezinfekciu, hoci aj banálne vetranie, rýchle ohraničenie ohnísk, lokálne rýchle pritvrdenie zákazov, kontrola ich dodržiavania. V lete bol na to čas.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite