Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Situácia na hraniciach je vážnejšia, ako by sa zdalo

.michal Oláh .názory

Ako tak sledujem zatýkanie policajtov, prokurátorov a im nadriadených miliardárov začína ma trápiť jeden z najväčších výdobytkov Európskej únie – Schengen. Jeho uzavretiu sa pravdepodobne nevyhneme.

Michal Oláh

mnohí odborníci a už aj politici sa dožadujú pri ďalšej kulminácii pandémie prísnejšieho režimu na hraničných prechodoch, ktorých počet a priepustnosť budeme musieť asi znížiť. Pretože ak nebudeme kontrolovať všetko, čo k nám prichádza, môže byť márna naša snaha, vynaložená energia, prostriedky a všetky kapacity na potlačenie pandémie. Je nevyhnutné kontrolovať všetko na hraniciach, čo k nám prichádza, aby sme si sem nepriniesli niečo, čo nechceme a nepokazili si ešte viac, čo tu máme. Ak sa nám to podarí, máme ešte nádej na stabilizáciu vývoja počtu infikovaných. 

Celá pandémia je však veľmi dynamický systém, ktorého parametre sa veľmi rýchlo menia. Vznikla trochu paradoxná situácia, ktorá len pri úzkoprsom a prízemnom nazeraní na vec sa môže zdať, že so situáciou na hraniciach tak úplne nesúvisí. Po prevetraní takmer najvrchnejších poschodí prokuratúry a súdnictva, sa dostali na radu špičky riadenia polície a ich riadiaci miliardári. Je to prvý krok k očiste spravodlivosti ako z napínavej Bondovky. Dramatický, veľmi vítaný, ale stále len prvý krok.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite