Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: Škola volá a vleky fičia

.martin Mojžiš .názory .týždeň

Premiérova taktika detských rukojemníkov dostala trhlinu.

Martin Mojžiš

škola volá

Keď minister Krajčí vyhlásil, že premiér Matovič pracuje na novom prístupe k testovaniu, mnohí sme sa zľakli. Potom sa však ukázalo, že nový prístup k testovaniu bude spočívať zrejme len v tom, že tentoraz to nehodia na krk samosprávam, ale školám. Takže sa vlastne mal zľaknúť len Gröhling, prípadne ešte Sulík. Ale tí sa až tak nezľakli a v podstate povedali, že to robiť nebudú. Tým pádom strach trochu opadol aj z Krajčího a Mikasa, ktorí školy otvárať nechceli, lebo sa báli rastúcich počtov infikovaných, hospitalizovaných a mŕtvych. 

Lenže potom sa ukázalo, že premiérove dcéry sa už opäť raz chcú stretnúť so spolužiakmi, a to najradšej v škole. Premiérova taktika detských rukojemníkov tak dostala určitú trhlinu. Génius sa však nezaprel a našiel spôsob, ako nechať školy plošne zatvorené a súčasne ich niekoľko otvoriť. Urobí to takto: nechá školy plošne zatvorené a súčasne ich niekoľko otvorí. A na tých niekoľkých školách bude plošne testovať. Medzi nimi aj na škole svojich dcér. Gröhling mu v tom ochotne pomôže.
.týždeň

vietor fičí

Aký by to bol ocko, keby myslel len na školu, a nie aj na prázdniny? A čo keď si Klárka s Rebekou zmyslia, že by si cez prázdniny zalyžovali? Keby nebolo hnusoby, nič by nebolo ľahšie. Lenže hnusoba zmenila spoločenskú klímu (prekrásne o tom pojednáva inauguračná prednáška „Zmena spoločenskej klímy a bioklimatický potenciál cestovného ruchu v oblasti Kysúc“). Nič na tom nezmenilo ani mimoriadne úspešné atómové bombardovanie, preto si Krajčí s Mikasom len s obavami predstavovali zasnežené svahy a preplnené vleky. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite