Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Štefana Chrappu: Ako sa naučiť starnúť so cťou? Učiteľov starnutia si treba pozorne vyberať

.štefan Chrappa .názory .týždeň

V uplynulých dňoch vyšlo niekoľko hudobných albumov. Nepoviem, že zásadných, to sa ukáže až po rokoch. Ale už z ukážok sa dá mnohé vyčítať.

Štefan Chrappa

kostol, fitko, divadlo...

Už týždeň máme otvorené kostoly, divadlá a fitká. Neviem, ako sa to dotklo divadiel, či sú už diváci nabudení, zvedaví a lační po kultúre nastúpení v poradovníkoch na lístky, no dúfam, že áno. V posilňovniach sa opäť svieti. Jeden svalovec na pätnásť metrov štvorcových dvíha ťažké železá, ani čo by inej roboty nemal. Kostoly otvorili svoje brány, tu badať stopercentnú eufóriu v päťdesiatpercentnej kapacite. 

Tešia sa veriaci, ale aj kňazi. Keď vyšla správa o tom, že chrámy otvoria brány, na internete koloval vtip, ktorý situáciu ironizoval s tým, že nič tak nenakopne ekonomiku, ako práve otvorené kostoly. Dobre, je to vtipné, je v tom aj kus pravdy, lebo je jasné, že kostoly nevygenerujú peniaze, nie sú to fabriky. Na druhej strane aj banky krachujú, a tam ide len o peniaze. Lenže kostoly  vygenerujú niečo iné. Znakom kresťana je obrátiť pozornosť od seba k inému človeku. V ňom kresťan vidí Ježiša. V priateľovi i nepriateľovi. Kostoly generujú solidaritu. To v krízovom režime, ale aj v dobe prosperity nie je málo.    

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite