Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Posledný festival Juraja Kušnierika

.marianna Sádecká .názory

Autorka tento text napísala pred 5 rokmi a nemala ani potuchy, že raz nastúpi do Jurajovho .týždňa.

Marianna Sádecká

island patrí medzi najbezpečnejšie krajiny sveta. Krajina s minimálnou kriminalitou, kde obyvatelia veria na Elfov a policajti nie sú ozbrojení. Rozprávkové miesto, kde takmer každý má kapelu a produkuje kvalitnú hudbu svetovej alternatívnej scény. Napríklad Björk, ktorá zahrala v roku 2015 na slovenskej Pohode.

Siedmeho novembra, počas veľkého islandského festivalu v Reykjavíku jej za nás všetkých odkázal Juraj Kušnierik, že jej koncert na Slovensku bol úžasný.

Presne 4. až 8. novembra bol v islandskom hlavnom meste hudobný festival Icelandic Music Airwaves. Keďže islandská hudobná scéna je výnimočná svojou koncentráciou kvalitných kapiel, festival láka návštevníkov z celého sveta. Slováci prišli tiež. Dokonca jedného Slováka tam poznali a osobne ho pozvali priamo islandskí hudobníci. Bol ním práve Juraj Kušnierik, ktorý ako milovník Islandu a jeden z najrozhľadenejších kultúrnych žurnalistov, napísal o Islande knihu — Hudba Ostrova. Poznal vždy najnovšie kapely. A videli ste ho na väčšine koncertov v Bratislave. Stál tam sám a jedol zelené jablká. Poznali ho všetci. Povedal, čo sa nové deje v alternatívnej scéne, odporučil dobré kapely alebo blížiaci sa koncert, o ktorom vedel vždy skôr ako vy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite