Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič a Čekan. Korene ochlokracie

.šimon Jeseňák .názory

Už dlho nám nevládnu tí najlepší z nás. Systematicky a vytrvalo odmietame elity, ktoré zavrhujeme preto, že nás dávno prerástli. Stelesňujú to, čo Slováci veľakrát nemajú radi. Úspešných a bohatých ľudí.

Šimon Jeseňák

k týmto skupinám obyvateľstva prechovávame z neznámych príčin antipatie. Odpor voči zbohatlíkom z éry Vladimíra Mečiara je, samozrejme, pochopiteľný, no odpor voči bohatým ľuďom, ktorí si svoj úspech zaslúžili, a „odmakali vlastnou hlavou“, nie tou Ficovou.

Existuje jedno príslovie, ktoré je platné pre dnešné dni viac ako obvykle: „vyčnieva z davu, odtnime mu hlavu“.

priemernosť a fádnosť

Takýmto príkladom je aj elitný vedec Pavol Čekan, ktorý Slovensku daroval 200-tisíc PCR testov, len tak, lebo chcel pomôcť. Štedrosť však býva spravodlivo potrestaná. Omieľaným evergreenom je absencia slušnosti v politike a v spoločnosti. Chýba nám. Za Slušné Slovensko má ten najlepší možný názov, lebo práve slušnosť, kultivovanosť a načúvanie iným názorom, ktoré sú navyše fundované, je to, čo nám tak zúfalo chýba.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite