Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nechala zo strany Spolu: Vzájomná solidarita nás môže posilniť

.pavel Nechala .názory .neparlamentná alternatíva

Celoplošné testovanie antigénovými testami patrí medzi najnáročnejšie, ale aj najkontroverznejšie aktivity, ktoré akákoľvek vláda v histórii Slovenska vykonala. Dokazujú to aj zástupcovia mimoparlamentných strán. Ich názory sa totiž líšia od absolútnej podpory až po absolútne odmietanie. Prečo podľa nich plošné testovanie dáva alebo nedáva zmysel?

solidaritu môžeme definovať ako vzájomné zdieľanie rovnakých myšlienok spoločenstva ľudí, ktoré vedie k dobrovoľnej akcii v záujme ochrany života, zdravia, alebo napríklad pomoci postihnutým.

Slovensko, ako aj ďalšie európske krajiny, čelí vážnym hrozbám vyplývajúcim zo schopnosti zvládnuť enormný nárast infikovaných vyžadujúcich lekársku starostlivosť. 

Situácia na Slovensku je o to vážnejšia, že zdravotníctvo trpí výrazným investičným deficitom do svojich zdravotníckych zariadení a personálnym nedostatkom na zodpovedných zdravotníckych pozíciách. Snahu o prijatie účinných opatrení vnímame u všetkých vlád v okolitých štátoch a rovnako koná aj vláda I. Matoviča.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite