Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bez bŕzd a protiváh

.martin Mojžiš .názory .názory

Jedna z najlepších slovenských univerzít si robí nepochopiteľnú hanbu. Najprv bizarným súbojom dekanov na jednej zo svojich fakúlt, teraz podobne bizarným odvolávaním rektora. Čo sa to deje? Ako je niečo také vôbec možné?

Martin Mojžiš

slovenské vysoké školstvo sa neteší príliš dobrej povesti. Ani sa nemôže, kým tu existujú také vysoké školy, ako sú Stredoeurópska vysoká škola v Skalici alebo Vysoká škola Danubius v Sládkovičove. To však nie je jediný problém. Aj taká škola ako Univerzita Komenského si nedávno vyrobila strašnú hanbu pros­tredníctvom dekana Fakulty manažmentu Michala Greguša a jeho obhajoby Matovičovho plagiátu diplomovej práce. A zdá sa, že ani Slovenská technická univerzita nechce zostať v ústraní.Spôsob, akým senát STU schvaľoval návrh na odvolanie rektora Miroslava Fikara, bol vskutku škandalózny. Nevpustiť na verejné zasadnutie senátu verejnosť, ktorá si musí vynútiť vstup privolaním polície, to je fakt silná káva. Nehovoriac o tom, že ak by verejnosť nebola v tomto prípade reprezentovaná podpredsedom NR SR Jurajom Šeligom, asi by ani polícia nepomohla. Pozoruhodný bol aj prístup senátu k médiám. Senátori odhlasovali, že médiá nesmú robiť zo zasadnutia nijaký audiovizuálny záznam. Pozoruhodné je to okrem iného preto, lebo jedným z bodov návrhu na odvolanie rektora bol nekorektný prístup k médiám. Konkrétne išlo o vyradenie dezinformačného webu Hlavné správy z monitoringu médií, t.j. sledovania článkov, ktoré o STU napíšu rôzne médiá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite