Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Truban z PS: Elektronické voľby? Už to treba zastaviť a venovať sa veciam, ktoré majú riešenia

.michal Truban .názory .neparlamentná alternatíva

V digitalizácii verejnej správy máme práce ako na kostole. Zavedením elektronického hlasovania by sa zjednodušil spôsob účasti na voľbách aj pre občanov, ktorí sú v zahraničí. Zástupcovia štyroch mimoparlamentných strán o zjednotení volieb, dôvere premiéra v odborníkov a elektronických voľbách.

v digitalizácii verejnej správy máme práce ako na kostole. Tri príklady len z posledných týždňov: Nedávno štátu úplne flagrantným zlyhaním unikli osobné údaje tisícok ľudí testovaných na COVID-19. Podnikatelia musia o štátnu pomoc žiadať emailovaním xls súborov na úrady práce, kde ich zúfalé úradníčky a úradníci manuálne nahadzujú do systému. Takmer 130 000 detí sa nemohlo na jar počas zavretých škôl vzdelávať online a učiteľom chýba infraštruktúra i materiály pre online vzdelávanie.

Plytvať v tejto situácii talentom a časom ľudí, ktorí sa venujú verejným politikám v digitalizácii, na nikam nevedúcu diskusiu o jednom populistickom návrhu z predvolebnej ankety nie je nič menej ako manažérske zlyhanie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite