Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Slovensko v skúške desaťročia

.štefan Hríb .názory .editorial

Hovoriť, že prechádzame najťažším obdobím od druhej svetovej vojny, je podcenením nástupu komunizmu z roku 1948, okupácie z roku 1968, návratu slobody po roku 1989 a aj porážky mečiarizmu. Ale skúška desaťročia to je.

Štefan Hríb

rastúce čísla pozitívne testovaných, ale najmä tých, ktorých čaká ťažší priebeh choroby, nie sú vecou názoru ani slobodnej diskusie. Slovensko si práve prechádza podobným vývojom, aký majú za sebou viaceré krajiny ešte z prvej vlny. A jeho zvládnutie si už vyžaduje nielen veľké nasadenie zdravotníkov a ďalších kľúčových profesií, ale aj rozum a srdce každého z nás. Začnime rozumom.

Nebolo rozumné, ako Richard Sulík vyjadril svoj nesúhlas s odporúčaniami pandemickej komisie a krízového štábu. Na nesúhlas mal pritom plné právo, dokonca bolo jeho povinnosťou presadzovať ho v oboch grémiách a aj neskôr vo vláde. Ale ak väčšina rozhodla inak, rozumné bolo oznámiť svoj názor a pokojne aj sformulovať kritiku nedostatku dát, no súčasne sa lojálne postaviť za kolektívne rozhodnutie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite