Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo sa vykľuje zo 7 statočných kandidátov

.eugen Korda .názory

Hneď na úvod treba zdôrazniť, že pokiaľ sa zásadne nezmení základné nastavenie prokuratúry, pokiaľ budeme používať ľahko zneužiteľný model, ktorý sme prebrali od vtedajšieho Zväzu sovietskych socialistických republík a ktorý neslúžil spravodlivosti, ale komunistom na potláčanie slobody a na fyzickú likvidáciu potencionálnych protivníkov, tak raz celkom určite sa v jej čele znovu objavia noví Trnkovia a noví Čižnárovia.

Eugen Korda

nie je to dobrá predstava a politici by s tým mali niečo robiť. Ale nerobia. Namiesto zásadnej zmeny sa začína tichý a skrytý boj o to, kto presadí toho svojho favorita. Na prvý pohľad vypadajú všetci kandidáti lepšie a dôveryhodnejšie ako ich predchodcovia, lenže nie je to celkom tak.

Jeden z nich, sudca najvyššieho súdu, spolupracoval s Petrom Tóthom na knihe, ktorej jediným cieľom bolo diskreditovať ľudí spájaných (a odsúdených) s vraždou medičky Ľudmily Cervanovej. O Petrovi Tóthovi bolo už v tom čase známe, že sa stýka s ľuďmi zo „závadového“ prostredia a pre niektorých (Marian Kočner) dokonca pracuje. Sudcovi Klimentovi to nevadilo. 

Najprv sa snažil dostať do vedenia súdov a keď mu to nevyšlo, tak sa rozhodol zabojovať o miesto generálneho prokurátora. Aj na toto by mali poslanci myslieť pri jeho vypočutí a prípadnom záverečnom hlasovaní v NRSR. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite