Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Michala Oláha: Morálny kredit merať nevieme. Jeho absencia je ale zjavná

.michal Oláh .názory ..týždeň

Kauza Matovičovej diplomovky neodkryla len jeho vnútorný svet, ale aj morálnu úroveň nášho vysokého školstva. Kauza Lukáša Kyselicu odkryla morálku už bývalého štátneho tajomníka na ministerstve vnútra a zároveň priniesla aj veľa otázok. A spomienka na rómsky holokaust kladie otázku morálke každého z nás.

Michal Oláh

morálka univerzít

Venovať akúkoľvek ďalšiu pozornosť ukradnutej diplomovej práci Igora Matoviča má zmysel len dovtedy, pokiaľ sa neodkryje celý rozsah podvodu najstaršej slovenskej univerzity. Spoločná dovolenka v Chorvátsku s oponentom práce prideleným vysokou školou nemusí byť zďaleka poslednou „nejasnosťou“. Celá kauza je od začiatku trápna, v plnej nahote ukázala katastrofálnu morálnu úroveň nášho vysokého školstva. 

„Z celej kauzy môže okrem dokonalého demaskovania vnútorného sveta Igora Matoviča vyjsť ešte čosi lepšie: reforma vysokého školstva.“

Jej absurdným obrazom bol strach bývalého aj súčasného dekana fakulty, alibistické vykrúcačky riaditeľa knižnice a opatrný prístup prorektora Univerzity Komenského, ktorí boli z nepochopiteľných dôvodov prítomní v knižnici pri výpožičke premiérovej diplomovej práce novinárkou Máriou Benedikovičovou. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite