Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z naprávačov krívd bohorovní – už o chvíľu, v priamom prenose

.marína Gálisová .názory

Už to vyzerá, ako keby na Slovensku ani neboli dôležitejšie témy ako pajcované práce z vysokých škôl. Omyl, dôležitejšie témy sú. Ale priamo súvisia s týmito prácami.

Marína Gálisová

po kolláriáde prichádza jej pokračovanie. Do pochybností sa dostala aj diplomová práca ministra školstva. Je to nesmierne únavné a pomaly aj nudné, navyše začína vznikať dojem, že už pomaly niet komu a čomu veriť. To posledné môže byť obrovský problém, keď si vezmeme, že táto vládna koalícia sa neprestajne oháňa svojím „veľkým mandátom od ľudí“, ktorý získala vo voľbách. Je totiž celkom možné, že tento mandát síce trvá, ale aktuálny stupeň dôvery sa znižuje.

No, samozrejme, že na pľaci zostávajú aj brutálne chyby a kriminálne stopy, ktoré v tejto krajine zanechali roky predošlých ficoidných vlád. To nikto nespochybňuje. Lenže tie nešťastné diplomovky vzbudzujú práve preto čoraz legitímnejšie obavy, či je táto vládna konštelácia, ktorú máme dnes, vôbec morálne vybavená na to, aby pozostatky ficovského bašovania dostatočne rázne a efektívne vyriešila. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite