Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Antona Vydru: Kríza je slovo, ktoré sa vracia

.anton Vydra .názory ..týždeň

Keď je kríza, všetko je inak než normálne. A posledné mesiace (z politického hľadiska aj tie predtým) normálne naozaj neboli.

Anton Vydra

dubový a bukový kôň

Peter Pellegrini – zdá sa – opustí stranu Smer. Hovorí, že s Robertom Ficom si začínajú byť na míle vzdialení. Záujem robiť politiku asi stále má, lebo poškuľuje – on alebo ľudia v jeho okolí – po možnosti založiť novú stranu. Ak jeho podporovatelia tvrdia, že v Smere jeho popularita rastie viac než Ficova, tak by stačilo pobiť sa o predsednícku stoličku. No Fico na nej zrejme sedí samopriklincovaný, takže ho z nej nebude také ľahké dostať. A tak si pellegriniovci zmysleli obísť túto neriešiteľnú situáciu, Ficovi nechať zdochýnajúcu stranu a prísť so stranou novou, do ktorej košiara prelezú nespokojní vlci v ovčom rúchu. Lebo tak to už s tou stranou je: čo raz vychovala, to sa nezmení šibnutím čarovného prútika. Politické DNA sa prenáša, nová strana, ak aj vznikne, môže zmeniť rétoriku, vzhľad, vonkajšiu fasádu, ale neoklame nás: tvorivý princíp tejto strany ostane rovnaký.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite