Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Boj o predsedu Smeru bude poriadne špinavý

.eugen Korda .názory

Ešte sa ani poriadne nezačal súboj o to, kto v najbližších mesiacoch a rokoch povedie Smer, a na verejnosť sa už začína valiť špina.

Eugen Korda

na Petra Pellegriniho vraj existujú nejaké kompromitujúce fotografie, ktoré kolujú medzi politikmi a vysoko postavenými vládnymi úradníkmi. Dokonca aj Marian Kočner sa po nich zháňal. Nakoniec sa k nim nedostal azda len preto, že ho polícia nečakane šupla do vyšetrovacej väzby.

Každému rozmýšľajúcemu človeku musí byť jasné, že fotografie sa nebudú zaoberať tým, ako bez potrebného vodičského oprávnenia šoféruje traktor či narýchlo zbiera kokaínové špáradlá, ktoré mu vypadli z vrecka. Vyjadrenia niektorých politikov a dokonca aj jeho kolegov zo Smeru naznačujú, že ich obsah sa pravdepodobne bude dotýkať ďaleko citlivejších vecí z jeho intímnej sféry. 

Používanie kompromitujúcich materiálov nie je v našej politike nič nové. Už Robert Fico zažil ich silu, keď ho zopár fotiek presvedčilo o tom, aby sa na poslednú chvíľu vzdal kandidatúry na predsedu Strany demokratickej ľavice. Treba dodať, že aj práve kvôli tejto „vydieračke“ neskôr SDĽ opustil a založil Smer, stal sa jeho predsedom a niekoľkonásobným premiérom. Aj takéto nechcené konce môžu mať niektoré vydieračské metódy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite