Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Zákaz, ktorý nezanikol a koniec turizmu?

.marína Gálisová .názory ..týždeň

Svetová organizácia OSN pre cestovný ruch zverejnila štúdiu, podľa ktorej je dosť možné, že do konca tohto roku radikálne poklesne počet turistov cestujúcich vo svete – až o 80 percent.

Marína Gálisová

Zákaz, ktorý nezanikol

Keď sa u nás pred Veľkou nocou prijímali opatrenia na zníženie mobility obyvateľstva, pôsobilo zvláštne, že zákaz zhromažďovania osôb nežijúcich v spoločnej domácnosti sa nachádza v inom „písmene“ celého dokumentu – v tom, ktoré sa nemalo automaticky zrušiť po sviatkoch. Už vtedy sme niektorí upozorňovali, že tento zákaz môže potichu pretrvať aj po „veľkonočnom lockdowne“. 

Optimisti sa smiali, že vidíme svet príliš čierno. Nemali pravdu. To, že zákaz zhromažďovania osôb, ktoré spolu nežijú v spoločnej domácnosti, platí, potvrdilo minulý týždeň ministerstvo vnútra –  a vraj sa netýka „neplánovaných stretnutí“ v prírode alebo na ulici. Týka sa „iba“ slobody prejavu. „Organizované zhromaždenia konané na účely využívania slobody prejavu a ďalších ústavných práv a slobôd, na výmenu informácií a názorov a na účasť na riešení verejných a iných spoločných záležitostí sú zakázané,“ uviedol tlačový odbor Kancelárie ministra vnútra. Je to naozaj nutné? Znepokojenie je namieste a protestovať môžeme aspoň individuálne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite