Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O ľuďoch bez domova v čase pandémie, dôležitom ministerstve hodenom cez palubu a vrúcných slovách pápeža

.michal Oláh .názory ..týždeň

Ako pomôcť ľuďom bez domova počas pandémie? Prečo je Krajniak na Ministerstve práce problém a ako možno prekonať súčasnú krízu podľa pápeža Františka?

Michal Oláh

ľudia bez domova v čase pandémie

Vinou pandémie koronavírusu sa ľudia bez domova ocitli v zúfalej situácii. Poskytovatelia sociálnej pomoci bijú na poplach. Karanténne, hygienické a iné preventívne opatrenia spôsobili obmedzenie kapacity alebo úplné zatvorenie niektorých denných centier sociálno-zdravotníckej pomoci. 

Mnohí predavači pouličného časopisu Nota Bene prišli v prázdnych uliciach o príjmy. Nemajú peniaze na nájomné v lacných ubytovniach, z ktorých sú vyhodení na ulicu s mizivou šancou nájsť si iné bývanie. V nocľahárňach sa tlačia desiatky chudobných ľudí so zlým zdravotným stavom v strachu z hromadnej nákazy. Čo s tým? 

Podporme finančne chod časopisu Nota Bene, útulok Depaul Slovensko, Domec, Stopa Slovensko a ďalšie, ktoré nosia ľuďom na ulici základné potraviny, hygienické potreby či lieky. Pomôže to udržať ľudí bez prístrešia na jednom mieste, aby nemuseli hľadať obživu náhodne v uliciach mesta. Môžeme im tiež nechať pri smetnom koši trocha dezinfekcie  a napríklad zaváraninu v samostatnej igelitke.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite