Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Denník z karantény, deň ôsmy. Ako ma chcel Mečiar podplatiť

.eugen Korda .názory

V ôsmy deň dobrovoľnej karantény som sa dozvedel, že naši vedci nedriemu a driemať by som nemal ani ja. Vraj každý senior by mal aspoň 40 minút denne chodiť.

Eugen Korda

6:40 Niekedy je to tak, že nech napíšete čokoľvek, tak vždy tu bude skupina ľudí, ktorá to ocení a zároveň sa nájdu aj ľudkovia, ktorým vadí už i len to, že vôbec na tomto svete ste. Pre tých druhých mám radu. Nečítajte.

8:20 Pozorne študujem článok, ktorý by si mali prečítať všetci seniori. Hovorí sa v ňom nielen o zdravej výžive, ale hlavne o tom, čo by mali robiť v týchto ťažkých časoch, keď si na nich brúsi zuby „koroňák“ a riziko, že ich zrazí na kolená, bolo čo najnižšie. 

 

Odporúčania sú teda jednoduché. Každý deň aspoň 40 minút chodiť. Ak sa dá aj rýchlejším tempom, tak aby neboli schopní vysloviť v kuse viac ako 5 – 6 slov. Varenie a pečenie sa do telesnej námahy neráta. Podotýkam, že v tých rúškach sa dá zadýchať veľmi ľahko. A keď hovorím, že toto sú odporúčania pre starších ľudí, tak mám, samozrejme, na mysli aj seba.

12:07 Slovenskí virológovia nespia a zdá sa, že ani nedriemu. Dnes sme sa dozvedeli, že vedcom z Virologického ústavu SAV sa podarilo izolovať na bunkových kultúrach prvé slovenské kmene koronavírusu. Nedalo mi a zavolal som do ústavu. Tam mi kompetentný človek vysvetli, čo to znamená.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite