Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Maríny Gálisovej: Povolebné pochybnosti aj istota Pellegriniho pretvárky

.marína Gálisová .názory ..týždeň

Volebné výsledky vyvolali mnoho emócií a u niekoho aj pochybnosti, či bolo všetko spočítané správne. Ak sa pustíme do prerátavenie, rátajme s rizikom. A neverme všetko Pellegrinimu, jeho jamky zvyknú klamať.

Marína Gálisová

(Pre)rátajme s rizikom

Koalícia Progresívne Slovensko/Spolu-občianska demokracia uvažuje, že podá sťažnosť na Ústavný súd SR, lebo má podozrenie, že sčítanie hlasov v parlamentných voľbách neprebehlo, ako malo. Michal Truban, ktorý bol volebným lídrom koalície, hovorí, že takéto pochybnosti je lepšie preveriť. Je to pochopiteľné a motivácia pre podanie sťažnosti je jasná: Vedomie tesnej prehry (o 926 hlasov); pochybnosti o započítaní preferenčných krúžkov pre kandidátov; pochybnosti o správnej evidencii hlasov zo zahraničia. 

Nečudo, že PS/Spolu chce zabojovať, každý na ich mieste by konal rovnako. A je aj v záujme Slovenska zistiť, ako je to u nás so spoľahlivosťou volebných komisií a či nehrozí zašantročenie hlasov, či už odovzdaných u nás alebo v zahraničí. 

No nezabúdajme, že prepočítanie nemá vopred jasný výsledok. Ten nemusí byť vôbec taký, aký si želá PS/Spolu (lebo je možné, že chybovosť sa rovnomerne rozložila na všetky subjekty).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite