Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za ľudí sa rozhodlo – a teraz?

.štefan Hríb .názory

Strana Za ľudí sa rozhodla, že pokus o štvorkoalíciu je lepší, ako odchod do opozície. Čo to znamená?

Štefan Hríb

tesne pred týmto rozhodnutím som napísal toto:

1. Mafiánsky štát bol porazený, bez ohľadu na to, aká koalícia nakoniec vznikne. To je najdôležitejší fakt, ktorý by mal určovať tón diskusie o troj či štvorkoalícii. Lenže neurčuje. Či Za ľudí vstúpi do koalície alebo nie, Fico je porazený a budúca vláda má všetko v rukách. Ak by sa aj strana Za ľudí rozhodla ísť do opozície, je isté, že ani nepotopí vládu (nemá ako a ani to nie je v jej povahe), ani nebude hlasovať so Smerom či Kotlebom pri jej torpédovaní. Dokonca je zrejmé, že aj z opozície by podporila ústavné zmeny, ktoré budú potrebné na reformy v súdnictve a inde. Tak prečo tie nefér útoky?

2. Prakticky jednohlasné presvedčenie, že Za ľudí musí vstúpiť do koalície, bez ohľadu na podmienky a rôzne personálne návrhy, akoby nemalo pamäť a ani zmysel pre budúcnosť. Skúsenosť malých členov koalícií, ktorí sú dominantným partnerom po štyroch rokoch oslabení až k zániku, musí každý zodpovedný líder strany reflektovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite