Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kotlebovi kňazi

.michal Oláh .názory

Pre normálneho slovenského katolíka je asi máločo smutnejšie, ako vidieť pár dní pred voľbami verejne zasväcovať Mariana Kotlebu s ĽSNS Bohu a Panne Márii.

Michal Oláh

táto absurdná fraška sa odohrala cez víkend pri jednom z najznámejších slovenských kostolov v Nitrianskych Dražovciach. Človeka, ktorý používa jazyk z obdobia fašistického Nemecka, otvorene podporili a požehnali katolícki kňazi – známi kotlebovci Ján Košiar a penzionovaný pomocný duchovný Václav Kocian. 

Súčasťou zasvätenia bolo strašenie moslimami, liberálmi a homosexuálmi. Kotleba vyhlásil, že neoddeliteľnou súčasťou kríža je meč. Jedno bez druhého vraj nemá silu. Okolostojaci súhlasili. Tým mečom nie je nik iný ako ĽSNS.

Takéto militantné chápanie kresťanstva nie je v histórii ničím novým. Celú tragédiu zmenila na komédiu v závere členka združenia JAS Viera Nemcová, podľa ktorej je Kotleba na základe zjavenia či akéhosi nadpozemského vnuknutia najčistejším slovenským politikom. Združenie JAS je mariánske charizmatické hnutie s koreňmi ešte v podzemnej cirkvi opierajúce svoju autoritu o údajné vnuknutia Ducha Svätého. 

kresťan Kotleba

O prepojení Kotlebu na charizmatické mariánske spoločenstvá pohybujúce sa prinajmenšom na hrane herézy sa v jeho okolí hovorí už dlho.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite