Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič je nový druh extrémistu

.martin Vančo .názory

Sformoval sa nový typ extrémistu, ktorý sa, na rozdiel od fašistov, stále pohybuje v medziach základných demokratických noriem, no už prekračuje hranice bežného populistu.

Martin Vančo

urobí si s kamošmi výlet do Cannes k Počiatkovej vile, roztraseným hlasom oznámi anketu o programovom vyhlásení vlády, a potom si v politickej diskusii dohaduje spoločný míting s Kotlebom. To je prehľad najnovších aktivít trnavského politika.  

Novinárov to otravuje, jeho nevoliči si ťukajú na čelo a jeho prípadní politickí partneri v každom novom prieskume počítajú, či by to predsa len nešlo aj bez neho. Len jeho oddaní fanúšikovia ako jediní odpadávajú nadšením pri každej novej eskapáde a legitimujú tým jeho postavenie.

Matovičove preferencie posledné týždne stúpali. Znamená to, že to robí dobre? 

Ak by bol kritériom hodnotenia zisk voličov, tak pravdepodobne áno. Ak ale považujeme za kritérium funkčnú vládu, rozumné vládnutie a perspektívnu budúcnosť tejto krajiny, tak to robí veľmi zle. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite