Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O čom nás chce Robert Fico presvedčiť

.eugen Korda .názory

Tridsiate výročie novembra '89 som strávil čiastočne v nemocnici s ihlou v žile a potom doma v teple, prakticky bez možnosti pohybu.

Eugen Korda

niektorí z vás určite poznajú ten pocit, keď sa nedá ani sedieť, ani ležať a ani chodiť, keď každý pohyb spôsobuje prenikavú bolesť. Tak presne to sa stalo aj mne. Chrbtica mi vypovedala službu a tak som po infúziách, v teple domova sledoval, ako si pripomíname tento významný deň, keď sa zmenili naše životy. 

Iste, nie každý občan pád komunizmu privítal. Nie všetkým sa darí dobre. Mnohí sme nespokojní a treba dodať, že často právom. Tých príčin, prečo to tak cítime, je viac ako dosť a nejdem ich tu vymenovávať. To, čo ma napriek boľavému chrbtu primälo sadnúť si k počítaču, bolo pár viet, ktoré na svojom facebookovom profile zverejnil Robert Fico. Fakt ma tie slová doslova „dožrali“ a nedá mi aspoň časť z nich neokomentovať. 

Všetko, na čo si tento bývalý komunista spomenul pri tomto, možno najvýznamnejšom výročí našich moderných dejín, bolo racionality zbavené tvrdenie, že vraj transformácia našej spoločnosti znamenala pokles životnej úrovne pre milióny spoluobčanov. Štatistiky Národnej banky Slovenska hovoria niečo celkom iné. Lenže tomuto sociálnemu demagógovi môže byť táto inštitúcia úplne ukradnutá. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite