Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Antona Vydru: Farár, Múzeum obetí komunizmu a absurdný film pre deti

.anton Vydra .názory

Jeden kňaz zjavne stratil kontrolu nad situáciou. Ubehlo tridsať rokov a my stále nemáme Múzeum obetí komunizmu – už by sa patrilo. V školách premietajú kontroverzný film pre deti.

Anton Vydra

farár

Keď sa už musí ozvať arcibiskup Stanislav Zvolenský ako predseda Konferencie biskupov Slovenska, aby farárovi zo Žakoviec Mariánovi Kuffovi už úplne explicitne oznámil, že jeho koketéria s politikmi Kotlebovho strihu zašla priďaleko, je to ako keď sa preleje pohár. Kuffa okamžite reagoval, že on predsa nie je ani zakladateľom, ani lídrom, ani členom nijakej strany. Len nebude voliť liberálov a ich filozofiu, ktorá „podporuje kultúru smrti a spôsobuje morálnu aj fyzickú genocídu nášho národa a likviduje naše rodiny“. 

Kadekto nie je zástanca neukotveného liberalizmu, ktorý bezhlavo poškuľuje po všetkom, čo znie moderne a cool. Nemusia byť všetci šťastní z toho, keď vidia, ako poniektorí so slovom „sloboda“ na perách vnucujú svoje pohľady iným a potierajú iný pohľad, ktorý má základy v odlišnej morálke. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite