Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo ďalej s mafiánskym štátom?

.michal Oláh .názory

Naša spoločnosť si v tomto farbistom a trochu nostalgickom čase vrcholiacej jesene uvedomuje samu seba. Dosť rozpoltene, schizofrenicky, tak ako je už u nás dobrou tradíciou.

Michal Oláh

špina Kočnerovej Threemy nás uvrhla do hlbokých pochybností o charaktere nášho štátu. Oscilujeme medzi nádejou a beznádejou, medzi sklamaním a dúfaním, medzi hnevom a zahanbením z toho, čím sme, v akej krajine žijeme, čo sme všetko zanedbali, aby sme precitli a uverili, že naozaj žijeme v mafiánskom štáte. A sme v tom až po krk. 

mafiánsky štát

Iná, tiež hlboko zakorenená tradícia, niekedy prezývaná aj symptóm vyhrávajúcej kapely na topiacom sa Titanicu sa nám ukazuje v „neuveriteľne zábavných“ reláciách a programoch vraj nezávislých verejnoprávnych médií. Aby ukázali, že veď nič hrozného sa nedeje, to len niekoľko novinárov si vymýšľa, pritom je tu zábava ako nikdy; aj politika funguje ako má, a pod. 

Sú to však len mutácie známych mítingov na Pasienkoch s oddanými kapelami a folklórnymi zoskupeniami, alebo napodobeniny dokonca ešte starších rozosmiatych a roztancovaných prvomájových sprievodov, na pozadí ktorých sa diali justičné vraždy a neprávosti v megarozmeroch.

„Kiska, Hlina, Truban, Beblavý, Matovič, Sulík a ďalší sú na prvý pohľad zvláštnou politickou nádejou.“

Úmerne tomu, ako sme v tom namočení, máme ale aj nádej na zmenu. Na oslobodenie sa od toho najhoršieho, čo sme si navarili tým, že sme nechali bačovať túto súčasnú bezohľadnú kamarilu, ktorá je v našej krajine ešte stále pri moci. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite