Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako som sa vrátil na univerzitu

.anton Vydra .názory

Po štyroch rokoch som začal opäť učiť na Trnavskej univerzite. Posledné týždne som tu aj preto menej písaval. Aké je to, vrátiť sa do univerzitného kolobehu?

Anton Vydra

na svoje rozhodnutie som nemal veľa času a nebolo to vôbec ľahké, no napokon bolo treba nejakú voľbu spraviť. Potom som rozmýšľal viackrát o tom, čo vlastne znamená takýto návrat. Keď sa po čase vrátime do rodného mesta, je iné. Keď sa vrátime medzi ľudí, ktorých sme kedysi viac alebo menej dôverne poznali, sú iní, medzičasom sa kamsi posunuli.

Ani návrat na univerzitu nie je návratom do toho prostredia, ktoré som predtým opustil. Zmenilo sa. Zdá sa mi dnes, že návraty vôbec neexistujú. Sú len nové situácie, v ktorých sa rozhodujeme vziať na seba nejakú zodpovednosť a staviame sa čelom k výzvam, ktoré znenazdajky prišli a akoby sa nás spytovali, či si na ne trúfame.

No ako neexistujú návraty na konkrétne miesta, tak neexistujú ani návraty k tej práci, ktorú sme kedysi robili. Zmenili sme sa my. Práca novinára je oproti akademickému prostrediu úžasne dynamická, plná neuveriteľných, niekedy bizarných, inokedy veľmi inšpiratívnych stretnutí. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite