Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rozbíjanie prezidentskej figuríny v priamom prenose

.marína Gálisová .názory

Niekedy nie je veľmi zdravé spomínať, zbytočne sa rozčúlime. Ale nie vždy sa dá spomienkam ubrániť. Napríklad na prezidentskú kampaň. Pamätáte si, ako kandidoval Maroš Šefčovič?

Marína Gálisová

maroš Šefčovič kandidoval ako silný proeurópsky kariérny diplomat. Ako človek známy v európskych salónoch aj kuloároch. Jeho kampaň sľubovala, že ak sa stane slovenským prezidentom, bude silným a rešpektovaným menom, ktoré zabezpečí Slovensku medzinárodný rešpekt.

Na Slovensku sa tradične veľa vecí vždy vybavovalo cez známosti a kontakty. Nie je to ideálny jav, ale v malej krajine, navyše poznačenej komunizmom, je to zrejme logický dôsledok. A tak si mnohí povedali, že prezident so „známosťami“ až „celkom hore v Bruseli“ sa zíde. Povedali si, že Maroš Šefčovič „v tom vie chodiť“, „vyzná sa“ a pôjde „za našimi záujmami“. Vymaľovali si v duchu prezidentskú figurínu, akéhosi „vybavovača pre Slovensko“. Celá Šefčovičova kampaň bola na záver zameraná práve na túto figurínu.

Teraz táto figurína dostala v priamom prenose po nose.

Maroš Šefčovič totiž získal v Európskej komisii bezvýznamnú rolu komisára pre medziinštitucionálne vzťahy a prognózovanie. 

„Keby ten vplyv mal, jeho umiestnenie v novej Európskej komisii by určite vyzeralo inak.“

Môžeme sa utešovať, že to nie je až také zlé, ale realita je iná. Toto portfólio dokonale odráža Šefčovičovu vyprázdnenú kariérnu podstatu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite