Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: O Matovičovej oslave, starých politikoch a boji s teplom

.martin Mojžiš .názory ..týždeň

Ale no tak... Matovič plánuje oslavovať 17. november na zabranom Námestí SNP a Truban zase tvrdí, že starí politici sa len hádajú. A k tomu ešte aj to globálne oteplenie.

Martin Mojžiš

ale no tak

Zo všetkých strán sme minulý týždeň mohli počúvať o tom, že Matovič zabral Námestie SNP v Bratislave na niekoľko dní okolo 17. novembra. Vnímalo sa to ako niečo veľmi zlé. Ale bolo to naozaj až také? Veď ak by to neurobil on, mohla by to urobiť nejaká sviňa. Aj na detektor lži by mohla posielať ľudí nejaká sviňa, Procházku by mohla nahrávať nejaká sviňa, mnohých členov Poslaneckého klubu OĽaNO by mohla vyštvať nejaká sviňa, a tak ďalej. 

Oslavy, ktoré usporiada Matovič, budú asi milé. Hlavnou postavou bude zrejme Ján Budaj, možno príde aj Milan Kňažko. Tí dvaja moderovali mítingy pred tridsiatimi rokmi a neskôr písali spolu s Mečiarom slávny Kňažkov televízny prejav, ktorým odštartovali celú éru mečiarizmu. 

Účastníci Matovičových osláv si tak pripomenú nielen November, ale aj lož ako pracovnú metódu, únos, vraždu. Účastníci zhromaždenia, ktoré na inom námestí zorganizuje združenie Za slušné Slovensko, budú určite spomínať inak.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite