Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Antona Vydru: Otázniky nad Chauturom, zavýjanie Nočných vlkov a novinárske ocenenie redaktorov .týždňa

.anton Vydra .názory ..týždeň

Dopustil sa Chautur sexuálneho zneužívania vtedy maloletej Martiny? Prečo prišli Noční vlci zavýjať k nám? A za aký článok získali naši kolegovia novinársku cenu?

Anton Vydra

chautur, otázniky a výkričník

O tom, či sa biskup Milan Chautur dopustil v rokoch 1985 až 1995 sexuálneho zneužívania vtedy maloletej Martiny, sa bude ešte veľa hovoriť. Iste, konečné slovo budú mať v celej veci polícia, vyšetrovatelia (domáci aj zahraniční, civilní aj cirkevní) a súdy. Záver, ktorý sa – dúfajme – raz dozvieme, bude pre Slovensko bolestný a traumatický. 

Tí, ktorí sú presvedčení o vine biskupa, sú v ostrom konflikte s ľuďmi, ktorí sú presvedčení o jeho nevine. Už to samo vyvoláva obrovský tlak na to, aby vyšetrenie prípadu prebehlo čo najtransparentnejšie a bez obštrukcií. No pozor, tvrdiť, že toto je útok na inštitúciu, je lacné a necitlivé. Prím tu hrá príbeh dvoch ľudí, utrpenie a volanie o pomoc. 

Výpoveď Martiny O’Connor je extrémne závažná a Chautur nebude môcť odbiť pýtajúcich sa slovami, že už k veci povedal všetko a viac niet čo dodať. Možno celý prípad vynesie na svetlo aj nové skutočnosti, ktoré prekvapia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite