Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Poslanec Marček zrádza vlasť a vidíme krížovú výpravu za klímu

.marína Gálisová .názory ..týždeň

Ako poslanec Marček zrádza vlasť ● Joe Biden, stará štruktúra? ● Krížová výprava za klímu - to sú udalosti uplynulého týždňa.

Marína Gálisová

Ako poslanec Marček zrádza vlasť

Nezaradený poslanec Slovenskej národnej rady Peter Marček sa možno necíti ako Vasiľ Biľak, ale mal by sa. Keď si v rozhovore, ktorý poskytol ruskému denníku Izvestija, pustil na plný plyn svoj konšpiračný motor, vyjadril sa, že na Slovensku by mohli Američania rozmiestniť jadrové zbrane. To, že šlo len o výplod čejsi predstavivosti, rusosféru nijako nevyrušilo. „Nie je vylúčené, že USA chcú u nás umiestniť jadrové zbrane,“ znel citát Petra Marčeka, ktorý pohotovo uverejnila v titulku Izvestija. Hneď na to zareagovalo ruské ministerstvo Ruskej federácie – ako inak, pobúrene. Základ Marčekových špekulácií je pritom absolútny nezmysel, hoax, ktorý sa šíril po sociálnych sieťach z portálov typu Hlavné správy začiatkom tohto roka. Absurdné tvrdenie o jadrových zbraniach na Slovensku bolo už vtedy vyvrátené, ale to Marček „pozabudol“ spomenúť. A Kremeľ získal ďalší argument, prečo treba na túto časť Európy „dávať pozor“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite