Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Eugena Kordu: Lustrujúci Gašpar, arogantný Fico a pobláznená šestnástka

.eugen Korda .názory ..týždeň

Načo Tibor Gašpar sledoval informácie o Jánovi Kuciakovi, ako sa Robert Fico predviedol na vypočutí Ústavnoprávnym výborom a zbláznená šestnástka poslancov.

Eugen Korda

gašpar sleduje

Väčšina ľudí si možno povie, že čo také sa v tej veci stalo. Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar dal príkaz svojmu podriadenému, aby sa pozrel do policajných databáz na informácie o Jánovi Kuciakovi, a to ešte pred vraždou. V týchto databázach sa, mimochodom, nachádzajú informácie o nás všetkých: kto má k nim prístup, ten sa dozvie, kde bývame, čo vlastníme alebo či sme legálnymi držiteľmi zbraní a podobne. 

Otázka však znie takto: Načo Tibor Gašpar potreboval z databázy informácie práve o Jánovi Kuciakovi a načo ich potreboval ešte pred vraždou? Veď voči Kuciakovi sa neviedlo nijaké trestné stíhanie. A druhá otázka: Čo s týmito informáciami Tibor Gašpar urobil? Mohol ich napríklad odovzdať Bonulu, ku ktorému má okrem iného blízko, a sledovači, ktorí sledovali Janka Kuciaka, sa tak dozvedeli nielen to, kde býva a akú má značku a farbu auta, ale aj to, či je ozbrojený. To mohlo veľmi významne pomôcť ľuďom, ktorí mu chceli ublížiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite