Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Slováci malí i veľkí, vojenčina à la Danko a nový Trump americkej ľavice

.marína Gálisová .názory ..týždeň

Aj bez hlasovania už máme predstavu o tom, kto je malý a kto veľký Slovák, Danko dostal ďalší bláznivý nápad a aj americkí demokrati si už našli svojho Trumpa.

Marína Gálisová

o veľkosti Slovákov

Anketa RTVS Najväčší Slovák je pôvodne britský formát, ale celkom výstižne vypovedá práve o našich pomeroch. Po úvodnej fáze, keď ľudia z mobilov (z jedného čísla sa dalo hlasovať viackrát), nominovali prvú desiatku najväčších, vidieť, že napriek proklamovanému vlastenectvu sa u nás reálny záujem o osobnosti meria na promile. Prišlo totiž smiešnych 24-tisíc hlasov. A to si anketa vytrolovala dosť pozornosti, keď pôvodne zaradila medzi mená, o ktorých sa hlasovalo, aj zločinca Jozefa Tisa, zodpovedného za vraždenie vlastných občanov. Za nečakaný úspech sa dá označiť, že v prvej desiatke je napríklad Anton Srholec. Ale v spoločnosti Gustáva Husáka? Speváčka Marika Gombitová, ktorej fanúšikovia sú verní až na večnosť, sa svojho umiestnenia v prvej desiatke vzdala. Možno aspoň toto pripomenie tým popleteným hlasujúcim, ktorí sú schopní nominovať osobnosti podľa toho, ktorá tvár na nich hľadela z prezidentského portrétu v škole či z plagátu v detskej izbe, čo znamená slovo „veľkosť“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite