Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rómovia ukázali svoju silu

.michal Oláh .názory

Komunálne voľby ukázali silu rómskych kandidátov, ktorú im môžu závidieť aj parlamentné strany. Výsledky volieb im nenápadne prinavrátili pocit hrdosti.

Michal Oláh

víťazstvo nad kotlebovcami, ktorým uspel len jeden starosta, je pre nich morálnou posilou. Tí svoju porážku nepriznávajú. Najsilnejšie karty ústavných činiteľov majú ešte stále v rukách extrémisti.  

v regiónoch cítiť nárast sebavedomia rómskej inteligencie

Spomedzi troch rómskych strán najsilnejšia Strana rómskej koalície (SRK) samostatne obsadila až deväť starostov a sedemdesiat jeden poslancov obecného zastupiteľstva. „Predbehli sme aj ultraľavičiarov z Progresívneho Slovenska a fašistov z ĽSNS. Máme viac starostov ako SAS a OĽaNO dohromady,“ hovorí so smiechom prvý rómsky federálny poslanec a zakladateľ SRK, Gejza Adam. Spolu s ďalšími dvoma politickými zoskupeniami, Stranou tolerancie a spolunažívania (STS) a Rómskou iniciatívou Slovenska (RIS), získali Rómovia jedenásť starostov a stopätnásť poslancov nepočítajúc iných úspešných Rómov kandidujúcich s podporou nerómskych strán. Úspešnosť

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite