Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Peter Tóth a Juraj Kliment

.andrej Bán .názory

Čo ak nemorálny spolupáchateľ vrahov hovorí o morálnych spolupáchateľoch vrahov?

Andrej Bán

od pondelka čakám na vyjadrenie sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta k osobe Petra Tótha. Nedočkal som sa, preto som si prestal hrýzť do jazyka. Všetci viete, že Martin Hanus a ja máme úplne odlišný názor na prípad Cervanová. Verím, že mnohých z vás to doplietlo. Martin však teraz nie je pre mňa témou. 

Sudca Kliment v obsiahlom rozhovore pre Postoj 23. 4. 2017 uvádza, že nepochybuje o tom, že Ľudmilu Cervanovú zabili Nitrania. Hovorí aj to, že sa ako jeden z troch členov senátu súdu hanbil za 13-stranový rozsudok, ktorý v tejto veci (po šiestich mesiacoch) vypracoval jeho kolega a šéf tohto senátu Štefan Michálik. Už to je samo osebe pozoruhodné, poďme však ďalej. Sudca Kliment na správne, opakované a prekvapené otázky Martina Hanusa a Jozefa Majchráka odôvodňuje svoje rozhodnutie, prečo na napísanie knihy (presnejšie, dvoch kníh) o prípade Cervanová oslovil Petra Tótha, ktorý mal, mimochodom, už vtedy zdevastovanú povesť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite