Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pusipajtáši a svojský Eduard

.andrej Bán .názory

Neviem ako vy, ja mám pocit, že ešte pred voľbou prezidenta zažijeme kopec zábavy. A nepochybne aj po nej.

Andrej Bán

nie tak dávno sa poslanec Robert Fico so svojou typickou podráždenosťou na tlačovke vyjadril v zmysle, že nie sú v Smere „žiadni pusipajtáši“ (Rusi by možno napísali pusypajtáši) a že oni teda kandidáta majú a do konca septembra ho verejnosti oznámia. No, čo okrem znalosti írečitého výrazu tým preukázal? Nazdávam sa, že v prvom rade zúfalstvo. Do konca mesiaca ostáva desať dní, no už teraz je jasné, že najväčšia strana má veľký problém.

Lajčák sa po návrate z New Yorku milo usmieva, absolvoval domáce kolečko rozhovorov, no až nediplomaticky jasne odkazuje, že teda ozaj nie, jeho ambície siahajú do sveta. Chápeme. Ani Pellegriniho v strane zatiaľ nepresvedčili, aj keď by to boli pre Smer (teda Fica) povestné dve muchy jednou ranou – mal by svojho prezidenta a tiež voľné kreslo premiéra. Teda, aspoň on si to myslí. A do tretice, takisto milo sa usmievajúci Kažimír to má z postu šéfa rezortu financií namierené na čelo Národnej banky Slovenska.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite