Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Michala Oláha: Prezidentskí favoriti, Lubyovej boj a Mrvovo víťazstvo

.michal Oláh .názory ..týždeň

Prezidentské voľby sú bez favorita, ministerstvo školstva zápasí so SAV a Václav Mika hovorí, že naše mesto je to hlavné. Ďakujeme, potrebujeme viac.

Michal Oláh

jeden zvláštny prieskum 

Denník SME zverejnil 11. septembra prieskum agentúry AKO o podpore (možných) prezidentských kandidátov. Tento prieskum treba brať s rezervou. Stále totiž čakáme na ohlásenie matadorov Smeru, OĽaNO a SNS. Prieskum je zvláštny tým, že skúmal aj šance ľudí, ktorí svoju kandidatúru neohlásili alebo ju dokonca odmietli. Čísla sú to však zaujímavé. Na prvom poste sa umiestnil Róbert Mistrík s 12,1 percenta, na ktorého sa s rozdielom 0,2 percenta doťahuje premiér Peter Pellegrini. Keď vezmeme do úvahy štatistickú odchýlku, musíme priznať, že smerácky nekandidujúci kandidát má dnes teoreticky rovnaké šance stať sa prezidentom ako Mistrík, ktorý má naplno rozbehnutú kampaň. V prieskume bol ešte zaujímavý tesný rozdiel Františka Mikloška so 7,1 percenta a Zuzany Čaputovej s 6,9 percenta. Mikloško napriek prakticky nulovej kampani vedie nad Čaputovou, ktorá už kampaňuje v plnom prúde. Tragédiou je, že týmto dvom dobrým kandidátom šliape na päty Marián Kotleba. Predbežne sa zdá, že prezidentské voľby favorita nemajú.

lubyovej boj o SAV

Slovenská akadémia vied (SAV) je podľa aktuálneho prieskumu agentúry FOCUS najdôveryhodnejšou slovenskou inštitúciou. Zvláštny postup

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite