Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O obedoch zadarmo bez emócií

.michal Oláh .názory

Problém obedov zdarma nie je len ekonomická nezmyselnosť tohto slovného spojenia, ale najmä mentálny posun do obdobia, keď bolo všetko všetkých a zdarma.

Michal Oláh

to, že obedy zdarma zaplatíme nakoniec všetci a toto opatrenie nijako nepomôže najchudobnejším rodinám, pretože už dnes majú obedy zdarma, vie každý Slovák ochotný zamyslieť sa nad týmto novým sociálnym opatrením. Smer nám zahral na tú najcitlivejšiu strunu. Ponúkol nám kúsok raja už tu na zemi. Všetci predsa chceme všetko zdarma.

Praktickým  problémom tohto opatrenia je vytvorenie veľkého priestoru na manipuláciu s množstvom navareného jedla a jeho zostatkami, ktoré by sa mali v zmysle platnej právnej úpravy znehodnotiť. Pokiaľ každá škola nebude mať funkčný systém kontroly, niektorých pracovníkov to znova bude lákať ku krádežiam a plytvaniu s jedlom. V jedálňach opäť zavládne atmosféra minulého režimu, keď bolo všetko spoločné a zdarma.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite