Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Antona Vydru: Vitajte v krajine, kde na vzdelaní nezáleží

.anton Vydra .názory ..týždeň

Z Bezáka sa môže stať osobnosť len pre veľmi úzku časť spoločnosti a Ficovi záleží na žalúdkoch našich detí. A ako sa vám cestuje slovenskými vlakmi?

Anton Vydra

arcibiskup podporuje

Podpora prezidentských kandidátov známymi osobnosťami je bežnou súčasťou politických kampaní. Arcibiskup Róbert Bezák medzi také osobnosti patrí, a preto sa očakávalo, koho v prípade prezidentských kandidátov podporí. Po tom, ako si ho ešte v apríli tohto roka prisvojil – nie celkom s jeho vedomím – Imrich Béreš, ktorý krátko nato svoju kandidatúru stiahol, sa dalo očakávať, že sa o Bezákovej podpore niektorého z kandidátov asi ešte bude hovoriť. Zdalo sa, že najbližšie bude mať k Františkovi Mikloškovi, ktorý sa ho po odvolaní z postu arcibiskupa veľakrát verejne zastával, čím sa stal spolu s inými Bezákovými podporovateľmi pre nemalú časť Katolíckej cirkvi persona non grata. No celé je to inak a Bezák sa rozhodol podporiť Zuzanu Čaputovú. Iste, mohol podporiť aj dvoch alebo troch kandidátov naraz, keby chcel. Chcel však? Čo to preňho znamená? Vlastne nič, iba to, že tí katolíci, ktorí ho kritizovali, si len potvrdia svoju doterajšiu mienku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite